OBS! Läs igenom texten innan du bokar en tid!

Kosmetisk pigmentering är inte lämplig:
♦ Om du är gravid
♦ Om du ammar
♦ Om du har keloid vid brynen eller lätt får keloidärr
♦ Om du har diabetes (risk för långsam läkning, infektion och att pigmenten fäster dåligt)
♦ Om du lider av allvarliga sjukdommar så som cancer, epilepsi, narkolepsi, autoimmuna sjukdommar (rådfråga din läkare)
♦ Om du tar blodförtunnande mediciner (rådfråga din läkare)
♦ Om du går på starka mediciner 
♦ Om du har minsta lilla hudirritation kring och på området som ska pigmenteras
♦ Om du nyligen har gjort botox eller fillers kring området (vänta ca 3 veckor)
♦ Om du har en gammal tatuering (en konsultation måste bokas innan) 
♦ Om du har bränt dig i solen 
♦ Om du har vaxat eller trådat huden runt läpparna (vid pigmentering av läppar, vänta 3 dagar)
♦ Om du har gjort en kemisk peeling i ansiktet (vänta ca 2 veckor)
♦ Om du har hyperkänslig hud
♦ Om du har psorasis
♦ Om du äter några mediciner måste du meddela Alexandra detta innan du bokar din tid för att säkerställa att behandingen går att genomföra.

Färgtest
Om du önskar göra ett färgtest före din behandling måste det göras senast 48h innan bokad tid. Kontakta Alexandra så hjälper hon dig.


Inför din behandling:
Sola inte 24 h innan. Meddela eventuella sjukdomar samt mediciner innan du kommer så vi har möjlighet att ta ställning till om behandlingen kan utföras eller inte. Det finns möjlighet att komma in och göra ett färgtest innan behandlingen om du är väldigt känslig eller har många allergier för att utesluta en reaktion. Ingen behandling utförs på kunder som är alkohol- eller drogpåverkade.

Läppar:
Vid tatuering av läpparna kan man välja att antingen tatuera enbart en lipliner eller fylla i hela läppen. När man gör en lipliner tatuerar man först en tunn linje längs läppens ytterkant för att rama in läppen, markera läppen kontur och göra läpparna symmetriska. Därefter skuggar man in färgen en bit för att få en fin övergång mellan den naturliga läppfärgen och tatueringen, för att få ett fint naturligt resultat. Vid tatuering av hela läppen fortsätter man att fylla i läppen hela vägen in till där läppen blir fuktig.
 

Inför behandlingen:
Om du lider av munsår eller har lätt för att få munsår, blåsor eller sår i munnen kan det hända att behandlingen aktiverar eller förvärrar ett utbrott. För att förhindra/minimera reaktionen rekomendeas att du behandlar med Zivorax eller liknande minst 2 dagar före och 5 dagar efter behandlingen. Om du är allergisk mot metall eller kemikalier kan det vara bra att höra ett allergitest, särskilt inför lipliner, minst en vecka före behandlingen. Om du har fillers eller botox i läpparna avråder vi från behandling.
 

Såhär går det till:
När du kommer till din behandling börjar vi med att titta på dina läppar och utifrån dem och dina önskemål väljer vi ut en färg samt ritar upp konturen som ska tatueras. Efter detta läggs en bedövningskräm som ska ligga i 20 minuter. När läpparna är bedövade börjar man med att tatuera konturen med en tunn nål, allt eftersom konturen fylls i läggs mer bedövning. Helst vill man inte jobba för mycket utanför läppen då huden på läppen och den utanför skiljer sig åt vilket kan resultera i att färgen läker in olika - färgen kan slå mörkare på huden utanför läppen. Efter att konturen är helt ifylld byter man till en ny nål som täcker upp en större yta och börjar med att skugga in färgen mot läppen mitt, även nu läggs bedövning mellan varven. När läpptatueringen är klar kommer färgen att vara väldigt mycket mörkare än vad det läkta slutresultatet kommer att bli, färgen kommer att bli 50-70% ljusare än vad det är när tatueringen är helt nygjord. Färgen ljusnar fort och det allra mörkaste släpper oftast inom 24-48 h men kan hålla i sig i upp till en vecka.
 

Efter behandlingen:
Det tatuerade området ska rengöras och återfuktas ca 5 gånger/dag i minst 7 dagar. Låt eventuella skorpor falla bort av sig själv, om du pillar/drar finns risk för infektioner och ärrbildning. Under läkningsprocessen bör inga gamla produkter användas på läpparna då dessa kan innehålla bakterier som kan leda till infektion. Använd solskyddsfaktor för att förhindra att tatueringen bleks. Under läkningstiden bör man undvika mat och dryck med starka färgämnen, kryddig mat, citrus, skaldjur mm. Detta kan leda till att läppen drar åt sig av de färgämnen om finns i maten/drycken, och det kan även leda till komplikationer som tex munsår.

4-6 veckor efter den första behandlingen görs ett återbesök som ingår i priset, detta gör man för att fylla i färg som släppt under läkningsprocessen samt för att göra eventuella korrigeringar.

En läpptatuering håller i mellan 3-5 år och vi rekommenderar att tatueringen fylls på efter 2-3 år för att färgen och konturen ska hålla sig jämn och fin.
 

Ögon:
Vid tatuering runt ögonen kan man antingen tatuera eyeliner eller en s.k fransförstärkning, och man kan tatuera både längs den övre och den nedre fransraden. En eyeliner är en linje som läggs ovanför ögonfransarna, medan en fransförstärkning läggs mellan ögonfransarna vilket ger ett lite mjukare, mer naturligt resultat.

Inför behandlingen: Bär inget smink runt ögonen när du kommer till din behandling. Färgning av fransar får inte göras närmare än 48 timmar före behandlingen och tidigast 7 dagar efter. Du får inte bära fransförlängning när behandlingen ska göras, fransarna kan förlängas tidigast 2 veckor efter behandlingen. Om du använder linser ska dessa bytas ut mot glasögon, linser ska sedan inte användas under de första 24 timmarna. Om du är allergisk mot metall eller kemikalier kan det vara bra att höra ett allergitest, minst en vecka före behandlingen.
 

Såhär går det till:
Vi börjar med att titta på din ögonform och pratar igen om dina önskemål och väljer en färg - mörkbrun för ett naturligare resultat och svart för ett mer markerat resultat. Efter detta läggs en bedövning som ska ligga i 20 minuter. Innan behandlingen påbörjas ritas markeringar på ögonlocket. Då huden tatueras kommer du att blunda, man tatuerar växelvis på båda ögonen och ny bedövning läggs allt eftersom genom hela behandlingen.
 

Efter behandlingen:
Rengör och smörj det tatuerade området ca 5 gånger/dag i minst 7 dagar. Blöt inte det tatuerade området med annat än koksalt/sterilt vatten de första 24 timmarna. Låt eventuella skorpor falla bort av sig själv, om du pillar/drar finns risk för infektioner och ärrbildning. Det rekommenderas inte att köra bil direkt efter en eyeliner/fransförstärkning då ögonen kan bli irriterade. En svullnad kommer troligtvis aty uppatå direkt efter Behandlingen, och färgen kommer att bara mörkare än efter läkningen. Undvik mascara och smink runt ögonen i minst 1 vecka. Om en infektion skulle uppstå (det kliar och bildas var) så finns receptfria ögonsalvor på apoteket.


Pris läppar:

Lipliner under: 2500:-
Lipliner över: 2500:-
Lipliner över + under: 3000:-
Hela läppar: 4000:-


Pris ögon:
Fransförstärkning över: 2000:-Fransförstärkning under: 1500:-Fransförstärkning över + under:                               2500:- 
Extra återbesök inom 2 månader: 600:-

Återbesök inom 2-6 månader: 900:-
Återbesök inom 6-12 månader: 1200:-
Årerbesök inom 12-18 månader: 1500:-
Återbesök inom 18-24 månader: 1800:-