OBS! Läs igenom texten innan du bokar en tid.
Länken för tidsbokning finner du längst ner på sidan.
Vid bokning av nybesök måste du kontakta Pernilla på salongen. Du kan ringa 026-120514 eller kontakta Pernilla via vår inbox på facebook.

Microblading/powder brows är inte lämplig:

♦ Om du är gravid
♦ Om du ammar
♦ Om du har keloid vid brynen eller lätt får keloidärr
♦ Om du har diabetes (risk för långsam läkning, infektion och att pigmenten fäster dåligt)
♦ Om du lider av allvarliga sjukdommar så som cancer, epilepsi, narkolepsi, autoimmuna sjukdommar (rådfråga din läkare)
♦ Om du tar blodförtunnande mediciner (rådfråga din läkare)
♦ Om du går på starka mediciner 
♦ Om du har minsta lilla hudirritation kring och på området
♦ Om du nyligen har gjort botox eller fillers kring området (vänta ca 3 veckor)
♦ Om du har en gammal bryntatuering (en konsultation måste bokas innan) 
♦ Om du har bränt dig i solen 
♦ Om du har vaxat brynen (vänta 3 dagar)
♦ Om du har gjort en kemisk peeling i ansiktet (vänta ca 2 veckor)
♦ Om du har fet och oljig hy (pigmenten flyter ut och har svårt att fästa med microblading)
♦ Om du har stora porer, speciellt kring brynen och T-zonen (pigmenten flyter ut och har svårt att fästa och du får inga fina strån med microblading)
♦ Om du har hyperkänslig hud
♦ Psorasis

Så här går microblading till
Microblading är känt under flera olika namn som till exempel 3D, 6D, taffy-metoden, handmetoden, semi permanent makeup m.fl. Men i slutändan så är slutresultatet detsamma.

Tekniken går ut på att man skär små, tunna snitt i överhuden (epidermis), vi är så pass ytliga att vi bara snuddar ovanför läderhuden (dermis). Till skillnad från kroppstatueringar så försvinner denna typ av tatuering. Den ligger så pass ytligt att den med tiden bleknar bort.

 


När vi jobbar med microblading använder vi oss av nålar som sitter ihop som ett blad.
 


Nålen doppar man i en pigenteringsfärg som gör att det lilla snittet blir färgat. Vilken färg vi väljer kommer vi överens om, beroende på vad du önskar, men också din hudton avgör vad som kommer att bli bra efter läkning.

När du kommer så diskuterar vi form och vad som passar ditt ansikte. Vi mäter sedan och målar den form som vi kommit överens om.

 


Sen är det dags att börja med själva tatueringen. Jag börjar med att skära små väldigt ytliga snitt efter den form som vi målat upp. Under det första varvet som jag skär dom första snitten har du ingen bedövning. Det låter kanske otäckt, men det är så pass ytligt att det känns ungefär som att jag skrapar med något vasst på huden. När jag har fångat upp formen efter det första varvet så får du bedövning. Efter det så känner du inget mer.

Behandlingen tar ca 2-2 1/2 timmar från det att du kommer in på salongen.

Hos mig kan du välja om du vill ha lätt och naturligt med endast "strån", eller om du vill ha mer fylliga bryn som känns lite mer sminkade. Jag kan kombinera både stråteknik och skuggningsteknik, valet är ditt!

 


Så här går powder brows till:
Powder brows som även kallas ombré brows är en kosmetisk tatuering där man använder sig av en maskin. Tanken med prowder brows/omdré brows är att bryntatueringen skiftar från mörkt till ljus skuggning. Denna typ av tatuering ger ett mer fylligt resultat och passar alla hudtyper. 

Innan behandling av powder brows

Efter behandling med powder browsVid bokning av nybesök måste du kontakta Pernilla på salongen. Du kan ringa 026-120514 eller kontakta Pernilla via vår inbox på facebook.