Grundutbildning fransstylist

Vill du påbörja din karriär inom skönhetsbranschens snabbast växande yrke? Under utbildningen lär du dig allt du behöver för att kunna applicera fransar på egna kunder på ett professionellt och säkert sätt.
Gå din Ciliér utbildning hos oss i Gävle.

I grundutbildningen lär du dig allt du behöver för att direkt kunna applicera fransar på egna kunder. Särskilt fokus ligger på hur du ska jobba på ett säkert sätt samt säkerställa en professionell arbetsmiljö. Fransarna du lär dig att applicera under utbildningen är:

 

  • Singelfransar
  • Black Diamond Singelfransar (Mascara-look)
  • Black Diamond Volymfransar
  • Russian Volume
  • Mega Volume

Vår grundutbildning till fransstylist är helt komplett och du lär dig alla olika tekniker i en och samma kurs.
 

Utbildningen börjar med att du kommer studera hemma online, så fort kursen är köpt kommer du att få tillgång till kursmaterial via mail. Du skall studera och läsa in all teori och härdplastutbildningen hemma då vi fokuserar endast på praktiskt arbete på skolan under kursdagarna.

Därefter följer tre dagar på plats på skolan. Under de här dagarna varvar du med att öva på både dockor och modeller. Efter de tre inledande utbildningsdagarna fortsätter utbildningen på distans, och du kommer att få skicka in bilder på dina franskunder för att få löpande feedback på varje kund. Efter cirka två till tre månader när du klarat alla delmoment hemma kommer du att få megavolymkursen skickad till dig som en online kurs.
Vi lär dig allt om applicering av volymfransar under kursdagarna, men Mega volym innehåller mer avancerade moment som man lär sig när man jobbat ett tag med fransar hemma.

Under utbildningstiden kan du när som helst kontakta din lärare för att ställa frågor och få stöd. Som elev har du även 15 % rabatt på alla produkter i webbshoppen både under och efter utbildningen. Vi erbjuder livslång support för att du alltid ska känna dig säker i ditt val av skola.

I grundutbildningen ingår härdplatsutbildningen. Härdplastutbildningen är godkänd av Arbetsmiljöverkets och uppfyller föreskrift AFS2005:18 om krav på utbildning för arbete med härdplaster med cyanoakrylater.

När får jag mitt utbildningsbevis?
Efter de tre inledande kursdagarna ska du ha praktik och utföra behandlingar hemma. När din lärare godkänt behandlingarna avlägger du ett praktiskt och ett teoretiskt slutprov på plats på skolan. Klarar du proven får du ett internationellt erkänt certifikat inom ögonfransförlängning.


Kursupplägg på skolan
Dag 1
10:00-12:00 Genomgång av frågor från onlinekursen och övning på docka
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 15:00 Övning på Modell 1
15:00 - 17:00 Övning plocka knippen

Dag 2
10:00-12:00 Övning på modell 2
12:00-13:00 Lunch
13:00-15:00 Fortsatt övning på modell 2
15:00-16:00 Övning plocka knippen
Hemläxa: Plocka volymknippen hemma

Dag 3
10:00 – 12:00 Övning på modell 3
12:00-13:00 Lunch
13:00-16:00 Fortsatt övning på modell 3
 
I kursen ingår även ett stort startkit som har ett värde av 8000 kr

Innehåll Startkit Grundutbildning

Teorihäfte
Munskydd
Nano beauty mist
Liten spegel
Mascaraborstar
Tejp
Ögonpads
Rengöringsborstar
Rengöring
Fransbrickor
Accelerator
Lim 
Pincetter
Fransar


Du kan när som helst under din utbildningstid höra av dig till oss lärare, vi finns för stöd och support hela tiden. Du kommer att skicka in bilder på dom franskunder du gör hemma, och du får löpande feedback på varje kund för att du ska kunna utvecklas från dag till dag.

 
Priset för kursen är 20 999 kr inkl. moms och startkit.

Kursavgift betalas ej tillbaka vid avbokning av kurs.  Så fort betalningen kommit in skickas utbildningsmaterialet ut och när detta är skickat anses kursen påbörjad - köpet är då helt bindande och inga pengar kan återbetalas.

*Accepterande av köpvillkoren sker i samband med köp av utbildning.


Betalning
Du kan välja att betala kursavgiften med faktura eller delbetalning. Vid delbetalning hjälper vi dig att göra en ansökan hos Resursbank och du lägger då upp betalningen så som det passar dig, helt räntefritt i upp till 1 år


Vi rekommenderar alla elever att göra en spirometri undersökning och få ett tjänstbarhetsintyg för framtida arbete med akrylater. Kontakta din vårdcentral för mer information om detta. Det är varje elevs enskilda ansvar att genomföra denna undersökning eller ej innan kursen påbörjas. 

Anmäl dig till utbildningen
För att boka din plats på en av våra kurser tar du kontakt med oss så hjälper vi dig, detta görs lättast via mail pga att vi inte alltid har möjlighet att avbryta vårt arbete om vi sitter med en kund i behandling.

Har du några frågor är du vamt välkommen att kontakta oss!


Nedan ser du bilder på de tekniker du kommer att få lära dig under utbildningen: singelfransar, black diamond (flatlashes) samt 2D-3D volym med black diamond.

Planerade datum för grundutbildningar 2021:

V 34: 27-29/8    2 platser kvar

Kontakta oss för fler kursdatum eller frågor gällande utbildningen!


OBS!!
Minsta antal elever per kurstillfälle är 2 st. Om antalet inte fylls upp flyttas utbildningen fram till nästa bokade datum.

Din plats på kursen är garanterad när betalningen är genomförd.