Kosmetisk tandblekning

Blek dina tänder skonsamt

Vi jobbar med kosmetisk tandblekning produkter av märket Kosmetisk tandblekning, denna behandling är helt ofarligt och följer svensk och europeisk lag. Produkterna följer även läkemedelsverkets regler då blekningsgelen inte innehåller någon väteperoxid utan endast frisätter mindre än 0,1% väteperoxid under behandlingen. Blekningsgelen är ph-neutral och därför skonsam mot emaljen, ochbehandlingen ger inga ilningar i tänderna.

Vi har alla olika ton på våra tänder och de mörknar vanligtvis med åren. Oftast orsakas missfärgningar på grund av mat, dryck och den allmänna munhygienen - kaffe, te, tobak, vin, soja och vissa kryddor är sådant som kan missfärga tänderna. Missfärgningar kan också orsakas av att tänderna utsatts för slag eller olycka, mediciner samt vissa sjukdomar.

Tandblekning med Kosmetisk tandblekning tar bort missfärgningar orsakade av exempelvis kaffe, cola, nikotin mm och ger 2-9 nyanser vitare tänder. Tandblekningens hållbarhet är helt individuell och påverkas av mat-och dryckesvanor, tobaksvanor samt munhygien.

Alla kan få vitare tänder men resultatet varierar - vissa tänder är svårare att bleka än andra, och i dessa fall kan fler än en behandling behövas för att nå önskat slutresultat. Extra behandlingar ingår inte i priset.

Leende med vita tänder som är blekta

Så går det till

Vid behandlingstillfället får du först rengöra tänderna med en pre-treatment som förbereder tänderna för behandlingen. Därefter sätts en munöppnare i för att öppna upp och hålla undan läpparna under behandlingen. Blekningsgelen läggs på dina tänder och en lampa med kalllt LED-ljus riktas mot tänderna. Lampan är skonsam mot tänderna, den avger ingen värme och endast lampan i sig kan inte bleka tänderna. Lampa ihop med blekningsgelen aktiverar blekningsprocessen, och behandlingen är 3x15 minuter lång. Efter behandlingen är dina tänder 2-9 nyanser vitare.

Prislista

  • Tandblekning - 3x15 minuter: 1500:-
  • Touch-up inom - 4 veckor: 500:-
Kosmetisk tandblekning behandling

Inför behandlingen

Var noga med att dina tänder är rena och nyborstade när du kommer för din behandling.

Om du behandlas för rotfyllning eller har hål i tänderna rekommenderas först en avslutad behandling hos tandläkare. Vid graviditet, amning och kemoterapi finns ingen dokumenterad risk, men man bör följa försiktighetsprincipen.

Efter behandlingen

Den första timmen efter tandblekningen får du inte äta något och endast dricka vanligt vatten.

De första 24-48 timmarna efter behandlingen:

  • Undvik mat och dryck med starka färgämnen (ex rödbetor, ketchup, soya, paprika, curry, rött vin, kaffe, te mm)
  • Undvik tobak
  • Undvik kolsyra

Detta för att tänderna jobbar för att återställa sin fuktbalans efter behandlingen och under denna tid är mer mottagliga för färgämnen. Om du inte följer detta kan effekten av behandlingen försämras eller försvinna helt.

    Boka direkt